Mobiliteit, een nieuw begrip. Maar zijn we goed verzekerd?

Vandaag zijn er heel wat mobiliteitsoplossingen mogelijk. Denk aan fietsen (klassieke en elektrische), eenwielers, hoverboards, elektrische steps, … vaak in combinatie met het openbaar vervoer.

 

Fietst u regelmatig? Dan weet u dat een ongelukje snel gebeurd is. Stel dat u bijvoorbeeld tegen een voetganger rijdt die licht gewond raakt. Hoe gaat u zijn schade vergoeden? Of u glijdt zelf uit bij het uitstappen van de tram en breekt uw arm. Wie zal úw medische kosten betalen? 

Een optimale dekking voor al uw verplaatsingen? Te voet, met het openbaar vervoer, de fiets of de step. 

De familiale verzekering (BA Gezin) vergoedt de schade die u, of iemand van uw gezin, per ongeluk toebrengt aan anderen. Zoals bijvoorbeeld de voetganger die u per ongeluk met uw fiets aanrijdt.

En wat met uw gebroken arm? Bij een ongeval dat zich voordoet in uw privéleven, betaalt de verzekering ongevallen privéleven de medische kosten die uw ziekenfonds niet terugbetaalt. Ook als er geen wettelijke tussenkomst voorzien is. Daarnaast krijgt u een vergoeding bij blijvende ongeschiktheid én kunt u kiezen voor een vergoeding als u tijdelijk ongeschikt bent.

Jammer genoeg ontstaan er na een ongeval soms geschillen. In zo’n geval kunt u een beroep doen op de rechtsbijstandsverzekering om uw belangen te verdedigen tot in de rechtbank als het moet. Maar ook voor de recuperatie van uw andere kosten, doen we beroep op deze verzekering.

Voor een simulatie klik hier, bel 050/277242 of info@seguro.be