En wat met de beurs en mijn spaarcenten?

De nationale en internationale impact van Covid-19 laat zich doorheen alle sectoren en op de beurs stevig voelen. Ook de wereldeconomie ondergaat een ernstige schok met heel labiele markten tot gevolg. Gezien deze situatie en de steun van de overheden door de rente te doen dalen naar 0% (!) zullen vastrentende producten ook de komende jaren weinig (tot geen) opbrengst genereren. Het enige alternatief lijken dus wel de aandelen te zijn. Dit wordt eveneens bevestigd door al onze partners.

.We hebben weliswaar te maken met een ernstige schok, ook voor de reële economie, maar dat deze tijdelijk is wordt onomwonden bevestigd door de geschiedenis.
Dit betekent dat economieën (en de beurzen) zich naar verwachting zullen herstellen zodra de onzekerheid afneemt (na de al dan niet afgevlakte Corona-piek). Dit kan echter nog even duren.
Het lijkt er op dat landen als China, Singapore en Hongkong erin geslaagd zijn het virus effectief te bestrijden en ondertussen zien we aldaar reeds een voorzichtige heropleving. Ons devies ondertussen blijft: neem geen overhaaste beslissingen en richt uw blik op de lange termijn, maar laat ook dit momentum niet aan u voorbij gaan.

Maar hoe ga je nu tewerk ?

Gespreid beleggen is de beste remedie tegen zenuwachtige beurzen. Het moeilijkste aan succesvol beleggen is het bepalen van de juiste timing. Niemand kan systematisch op de bodem kopen en op de top verkopen. Ook vandaag worstelen veel beleggers met de vraag of aandelen nu wel of niet goedkoop zijn.
Om die moeilijkheid te omzeilen bestaat er een heel eenvoudige oplossing. Beleg gespreid in de tijd.
Door elke maand een bedrag te storten loopt U niet het risico al uw centen op de top in de beurs te pompen. Dit bleek ook in 1987, 2002 en 2008 gewerkt te hebben!

Als u hierover meer uitleg wenst aarzel dan niet ons te contacteren. bel 050/277242 of info@seguro.be